Turiștii curajoși vor descoperi că o excursie în frumosul oraș Paris oferă tot ce și-ar putea cineva dori de la o evadare rapidă de weekend. Atracții incredibile, activități unice și experiențe de neuitat, toate fiind alimentate nu numai de decorurile frumoase ale basmelor, ci și de aromele îmbietoare ale produselor de patiserie. Dacă alegeți să vă bucurați de un city break în Paris în timpul toamnei, veți putea experimenta cele mai vibrante nuanțe de culoare și de atmosfera cozy de care a invadat deja toate străzile.
Turnul Eiffel
Orașul Paris nu ar fi același dacă emblematicul Turn Eiffel nu ar fi acolo. După ce a fost construit de Gustave Eiffel pentru a comemora cea de-a 100-a aniversare a Revoluției Franceze, obiectivul a fost expus în cadrul Expoziției Universale care a avut loc la Paris în anul 1889. Datorită înălțimii sale de 324 de metri și a faptului că este unul dintre atracțiile turistice cele mai celebre din lume, vizitat de aproape 7 milioane de oameni în fiecare an, turnul vă va cuceri încă de la prima vedere.
Biserica Notre Dame
Notre Dame de Paris este o catedrală romano-catolică situată în partea de est a Île de la Cité. Aceasta a fost construită în 1163 și este recunoscută pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai emblematice simboluri ale orașului Paris de-a lungul veacurilor. De altfel, această zonă specială găzduiește unele dintre cele mai remarcabile exemplare de arhitectură gotică care pot fi văzute oriunde în Franța sau Europa. Construcția catedralei a început în 1163 și a fost finalizată în 1345.
Luvru
Luvru este, în mod sigur, cel mai vizitat muzeu de artă din lume. Această clădire semnificativă din punct de vedere istoric, care poate fi găsită în centrul Parisului, a servit în trecut drept palat pentru familia regală. Are o suprafață totală de 210.000 de metri pătrați, din care pentru depozitarea expozițiilor de artă sunt prevăzuți 60.600 de metri. La sfârșitul secolului al XII-lea, regele Filip al II-lea al Franței a comandat construirea palatului care este astăzi cunoscut sub numele de Luvru pentru a servi drept fortificație. Chiar și în această zi, vizitatorii pot coborî în subsolul muzeului și pot observa rămășițele vechiului fort care au fost păstrate acolo.
Arcul de Triumf
Napoleon i-a dat arhitectului Jean
Chagrin sarcina de a proiecta un arc de triumf care să fie ridicat pentru a
comemora realizările armatei imperiale. Arhitectura Romei antice a servit drept
sursă de inspirație pentru Chagrin. Acest monument a fost construit undeva în
timpul secolului al XIX-lea și acum deține recordul pentru a fi cea mai mare
construcție de acest fel de pe glob. Sculpturile complicate acoperă coloanele
acestei clădiri, iar bolțile sunt inscripționate cu numele a 558 de generali
proeminenți, precum și cu triumfurile acestora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu